Payment with Visa Payment with Mastercard in white color Payment with Klarna Payment with Swish
Fraktfritt / Säkra betalningar /

Spabadsfilter som renar spabadet effektivt


Komplett sortiment av spabadsfilter online

Aquatec erbjuder ett stort sortiment av spabadsfilter som hjälper till att rena vattnet i ditt spabad eller pool.
Kontakta oss om du är osäker på vilket filter som passar just dig.

Varför behöver man ett spabadsfilter?

Ett filters huvudsakliga uppgift är att fånga upp föroreningar och partiklar i spavatten. På så vis renar filtret vattnet från hudavlagringar, smink eller bakterier som kan uppstå efter användning av poolen eller spabadet.
Därför är det viktigt att använda sig av ett spabadsfilter för att hålla poolen ren och fräsch när du väl ska använda det.

Hur ofta behöver man rengöra spabadsfilter?

Vår rekommendation är att rengöra filtret 1-2 gånger i månaden för att hålla det rent, fritt från smuts och få bort eventuella oljor som förhindrar vattenflödet. Om det badas ofta så är det bra att rengöra någon gång extra för bästa möjliga skötsel. Vid rengöring av filtret bör du alltid följa dem instruktionerna som medföljer respektive spabadsfilter för att det ska hålla längre. Observera att filter till pooler bör bytas helt en gång varje år.

Vilket filter ska man välja?

För att veta vilket spabadsfilter som passar ditt spabad eller pool, så kan man läsa i manualen som medföljer. I manualen så står det information om tillverkare och även en kod som gör det enkelt att identifiera vilket filter som passar. Det går även att mäta det befintliga filtret för att ta reda på längd och diameter, glöm inte att även mäta gängan så att det blir korrekt.
Vi hjälper såklart till att rekommendera ett lämpligt filter, kontakta oss via mejl eller telefon för rådgivning.